BETALEN IN TERMIJNEN? Nu mogelijk met IN3!

Oorsprong & eerlijkheid van onze producten

Om kwaliteit en authenticiteit van onze producten te kunnen garanderen, kopen wij ons hout rechstreeks in bij de oorspronkelijke leveranciers. Daarnaast nemen we een aantal strenge maatregelen in acht om extra te kunnen controleren dat onze producten eerlijk zijn en van echte topkwaliteit zijn. Hieronder lees je meer over een aantal van deze stappen binnen ons inkoopproces:

Is hout altijd eerlijk?
Niet altijd. Ons eikenhout komt uit Oost Europa. Wij controleren onze leveranciers op verschillende vergunningen. Ook bezoeken wij onze leveranciers gemiddeld 4x per jaar onverwachts om goed te kunnen controleren waar het hout nou echt vandaan komt. Daarna laten wij laten de vergunningen van onze leveranciers controleren door de Nederlandse overheid. Dit geeft ons weer een extra slot op de deur. Zo kunnen wij voor 100% garanderen dat wij eerlijk eikenhout verkopen.

Ons suarhout komt uit Indonesie waar de regering strikt bijhoudt hoeveel en waar de bomen gekapt worden, wij kopen alleen suar bladen waar officiële vergunningen voor uitgegeven zijn. Bovendien bezoeken wij onze leverancier gemiddeld 2x per jaar onverwachts en bekijken dan of alles ook echt klopt. Vervolgens laten wij onze vergunningen controleren door de
Nederlandse overheid, die dan ook weer hun goedkeuring daarop geeft. Door dit soort checks kunnen wij garanderen dat wij uitsluitend eerlijk suar hout aan kunnen bieden.

Eigenschappen eikenhout

Oost Europees eiken hout kenmerkt zich door een iets donkere tint dan bijvoorbeeld Frans eiken, Amerikaans eiken kenmerkt zich weer door een rode gloed erin. Ook eiken hout kan spint (witte strepen) bevatten, onze eiken producten hebben aan de bovenkant geen spint, eiken hout bevat verder soms scheurtjes en knoestjes, wij zorgen dat deze knoestjes en scheurtjes opgevuld worden met zwart stop middel, dit zorgt ervoor dat het er natuurlijk uit blijft zien. Eiken bomen zijn vaak relatief smal daardoor zijn eiken bladen eigenlijk altijd verlijmde delen (lamellen), wij selecteren onze bladen op brede lamellen. Eiken bladen zijn alleen geschikt voor binnen, absoluut niet voor buiten, ook niet onder een overkapping.

Eiken tafel boomstam

Voordelen eikenhout

Eiken is een hardhout soort die erg sterk is en lang mee gaat. Heb je krassen op je eiken tafel, dan kan je de tafel gemakkelijk opschuren waardoor deze er weer als nieuw eruit ziet. Eiken hout dien je wel te behandelen tegen het werken maar ook tegen vlekken. Advies nodig voor het behandelen van je eiken tafel? Neem vooral contact met ons op.

Suar boomstam tafel

Eigenschappen suarhout

Suarhout kenmerkt zich door aan bijna de gehele zijkant spint (witte) randen te hebben. Dit is de echte zijkant van de boom. Daarnaast is suarhout tussen de spintranden licht tot donker bruin. Doordat deze tinten in het hout zitten, matched het erg mooi bij andere houtsoorten. Suar bladen bestaan echt uit één stuk hout en het zijn dus geen verlijmde delen.

Voordelen suarhout

Suar is een hardhoutsoort wat er voor zorgt dat het hout erg sterk is. Dit heeft te maken met de doorkruisende nerven (patronen) in het hout. Doordat de bomen erg snel groeit, hoeven bossen niet massaal gekapt te worden. Suar scheurt niet snel in het Nederlandse klimaat, omdat de bladen goed teruggedroogd zijn. Suar is ook geschikt om buiten te gebruiken.

Shopping Cart0

Geen producten in je winkelwagen.