BETALEN IN TERMIJNEN? Nu mogelijk met IN3!

Eiken overzettreden

producten

 • Vanaf:  52,95

Ben je op zoek naar betaalbare eiken overzettreden van echt, massief eikenhout? Dan ben je bij Alles Industrieel aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk alles wat je nodig hebt voor eiken traprenovatie. Onze eikenhout traptreden zijn van topkwaliteit, eenvoudig te verzagen en leverbaar in verschillende lengtes.

Bekijk hieronder ons aanbod en plaats direct een bestelling. Zodra wij je bestelling ontvangen hebben gaan we voor je aan de slag. We streven ernaar om de eiken overzettreden binnen 14 dagen te leveren, maar in drukke periodes kan dit langer zijn.

Waarom eiken overzettreden van Alles Industrieel?

 • Lage prijs: zeer scherp geprijsde eiken overzettreden voor een betaalbare eiken traprenovatie – onze set is de goedkoopste in Nederland!
 • Topkwaliteit: topkwaliteit eiken traptreden die direct vanuit de oorspronkelijke maker geleverd worden
 • Uitstekende service: het is ons streven om altijd uitstekende service te verlenen
 • 100% eerlijk eikenhout: garantie dat onze eiken panelen van 100% eerlijk en bewust geproduceerd eikenhout zijn

Wat zijn overzettreden en waarom zijn ze ideaal voor traprenovatie?

Met overtreden, bij voorkeur van eikenhout, renoveer je op betaalbare en efficiënte wijze je trap en traptreden. Vergeleken met andere methodes kost dit met overzettreden een stuk minder tijd en moeite. Je plaatst de overzettreden simpelweg over de bestaande traptreden. Zo geef je de trap een nieuwe look zonder dat je deze zelf hoeft te bewerken. Dat is een stuk makkelijker!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Eiken overzettreden zijn houten planken die over bestaande trap treden worden geplaatst om de trap een nieuwe uitstraling te geven.

Ja, in principe kunnen eiken overzettreden op elke trap worden geplaatst. Het is belangrijk dat de bestaande treden goed vastliggen en vlak zijn.

Eiken overzettreden zijn duurzaam, makkelijk te installeren, en kunnen de levensduur van je trap verlengen. Daarnaast geven ze je trap een luxe uitstraling.

Ja, voordat je eiken overzettreden installeert, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon, droog en vrij van vuil en stof is. Eventuele beschadigingen aan de bestaande treden moeten ook gerepareerd worden.

Eiken trap

Ons aanbod

In ons assortiment vind je één soort overzettrede. Deze is onderdeel van een handige eiken traprenovatie-set en is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 65 x 100 cm, 65 x 130 cm of 65 x 150 centimeter. Het is mogelijk om de tredes te verzagen. Beide kanten van de treden zijn voorzien van een overzetlip, waardoor je gemakkelijk twee treden uit één paneel kan halen. Let op: of dit daadwerkelijk kan is afhankelijk van het formaat van je huidige traptreden. Verder vind je in onze eiken traprenovatie set ook een handige antislipband voor op de trede.

Koopgids: zo kies je de beste eiken overzettreden

Overzettreden zijn er in verschillende soorten en maten – welke moet jij hebben? We zetten een aantal overwegingen op een rij:

1. Materiaalkeuze: welke houtsoort voor traprenovatie met hout?

Voor een traprenovatie met overzettreden van hout heb je meerdere opties. Onze voorkeur gaat uit naar eikenhout traptreden. Eikenhout is namelijk eenvoudig schoon te maken én houden, gemakkelijk te bewerken (zagen, schuren, et cetera) en gaat jarenlang mee. Daarnaast heeft het een moderne, tijdloze uitstraling die past bij nagenoeg elk interieur.

2. Afmetingen

Welk formaat overzettrede jij nodig hebt is afhankelijk van je trap. Meet deze op en maak op basis hiervan je keuze.

3. Aantal overzettreden?

Wil je in één klap je hele trap renoveren, dan moet je natuurlijk meerdere overzettreden aanschaffen. Hoeveel precies is afhankelijk van jouw trap. Vergeet daarnaast niet dat het mogelijk is om uit één enkel paneel twee eikenhout treden te halen. Of dit inderdaad kan hangt af van de afmetingen van de traptreden.

4. Traprenovatie: hout wel of niet behandelen

Wij leveren onze eiken traprenovatie-set geheel onbewerkt. We raden echter wel aan om de eiken traptreden te behandelen, bij voorkeur met olie of lek. Zo zorg je dat de overtreden lang meegaan, niet ‘werken’ en dat vlekken en vuil gemakkelijk af te nemen zijn.

Traprenovatie met 100% eerlijk, kwalitatief hoogwaardig hout

Wij halen ons eikenhout rechtstreeks uit Oost-Europa. Het hout hier is niet alleen 100% eerlijk – wij controleren onze leveranciers regelmatig en brengen meerdere keren per jaar onverwachts bezoek – maar is qua kwaliteit ook aanzienlijk beter dan bijvoorbeeld hout uit Midden-Europa. Daar waar hout uit Midden-Europa gekapt en vervolgens in China verlijmd wordt, gebeurt dit bij Oost-Europees hout ‘gewoon’ in het land waar het hout gehakt is. Hier liggen de standaarden een stuk hoger, waardoor dit hout bijvoorbeeld een stuk minder spint (witte strepen door het eikenhout) heeft.

Stappenplan: eikenhout overzettreden plaatsen doe je zo

Een van de voordelen van eiken overzettreden is het gemak van monteren en plaatsen. In principe kan iedereen dit doen, met uitzondering van gedraaide trappen. Het belangrijkste is dat de treden goed op maat gezaagd worden en naadloos aansluiten op de muur. en/of het stootbord. Doe je dit niet zorgvuldig, dan is het eindresultaat waarschijnlijk niet wat je voor ogen had.

 1. Meet eerst de trap op (elke traptrede individueel)
 2. Zaag de overzettreden op maat
 3. Optioneel: behandel de overzettreden met olie of lak
 4. Breng lijm aan op de bestaande treden
 5. Plaats de eiken overzettreden
 6. Kit de naden af
 7. Plaats de antislipbanden in de hiervoor bedoelde infrezing
 8. Klaar!

Maatwerk en zakelijke toepassingen

Ben je een interieurdesigner, timmerman of aannemer en moet je een (houten) traprenovatie uitvoeren? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden onze producten namelijk ook aan zakelijke klanten aan. Denk hierbij niet alleen aan winkels, restaurants, maar ook aan interieurdesigners, timmermannen en aannemers. Het is zelfs mogelijk om maandelijks een vast aantal van onze producten af te nemen. Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op of plaats een bestelling.

Ook voor industriële meubels

In ons assortiment vind je veel meer dan ‘alleen’ tredes voor eiken traprenovatie. Zo bieden wij ook wandplanken, eiken deuren, eiken tafelbladen en topkwaliteit, massief eiken panelen aan.

Plaats direct een bestelling

Ben je ook overtuigd van overzettreden voor een eiken traprenovatie? Plaats dan direct een bestelling, dan gaan wij voor je aan de slag. Heb je nog vragen? In dat geval kun je gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan via mail, telefonisch of via ons contactformulier op de website.

Shopping Cart0

Geen producten in je winkelwagen.