BETALEN IN TERMIJNEN? Nu mogelijk met IN3!

Eiken planken vs Zweedse Wandrekken: Wat past het beste bij jouw woningstijl?

Ben je bezig met het inrichten van de woonkamer, en twijfel je tussen eiken planken en Zweedse wandrekken? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Omdat er op het gebied van wandplanken voor in de woonkamer zoveel keus is, kan het maken van een keuze minder makkelijk zijn dan het lijkt. Wat de beste optie is voor jouw woonkamer, hangt helemaal af van je persoonlijke wensen, voorkeuren en de stijl van de rest van de woonkamer. Om het maken van een keuze makkelijker voor je te maken, bespreken we beide soorten wandplanken voor in de woonkamer met je.

Eiken wandplanken

Eiken wandplanken geven sfeer aan een woning. Heeft u bijvoorbeeld een landelijke woning? Eigenaars van landelijke woningen kiezen vaak voor een eiken eetkamertafel en eiken panelen, omdat deze eiken hout symbool staat voor gezelligheid en sfeer. Eiken wandplanken passen bij traditionele, landelijke, Scandinavische, en moderne interieurs. Eiken planken kunnen zowel in rustieke als strakke, moderne stijlen worden geïntegreerd.

Je kunt eiken wandplanken in allerlei verschillende kamers gebruiken. Zo zijn eiken wandplanken meer dan geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de badkamer. Leg er bijvoorbeeld netjes opgerolde handdoeken op, of hang een eiken wandplank in de woonkamer met een aantal accessoires in een lichte kleur er op. Maar ook in de keuken passen deze wandplanken perfect.

Voordelen van eiken wandplanken

We zetten de voordelen van eiken wandplanken voor je op een rij:

 • Natuurlijke uitstraling: Eikenhout heeft een warme, natuurlijke uitstraling die goed past in veel interieurstijlen, van landelijk tot modern.
 • Duurzaamheid: Eikenhout is sterk en duurzaam, waardoor het lang meegaat.
 • Veelzijdigheid: Eiken planken kunnen gebruikt worden als boekenplanken, keukenkasten, of decoratieve elementen in elke kamer.
 • Kleuren en afwerkingen: Eikenhout kan in verschillende afwerkingen en kleuren komen, van licht tot donker, afhankelijk van de behandeling en afwerking.

Nadelen van eiken wandplanken

 • Kosten: Eikenhout kan duurder zijn dan andere houtsoorten.
 • Onderhoud: Het vereist regelmatig onderhoud om zijn uitstraling te behouden, zoals oliën of lakken.

Zweedse wandrekken

Zweedse wandrekken worden ook wel Zweedse muurrekken genoemd en zijn wat minder makkelijk inzetbaar dan eiken wandplanken. Zo passen ze voornamelijk bij moderne, minimalistische, industriële en Scandinavische interieurs en zijn ideaal voor wie van een cleane, opgeruimde look houdt. Wist je dat deze wandrekken ook wel bekend staan als ‘string wandrek’ of ‘string shelf’? en in 19040 ontworpen zijn door een Zweedse architect? Het systeem is ontworpen door Nisse Strinning en bestaat uit een combinatie tussen planken en metalen zijpanelen. Je bevestigt de Zweedse wandrekken aan de muur met de metalen zijpanelen. Omdat een Zweeds muurrek tijdloos, veelzijdig en esthetisch is, zie je deze rekken nog in vele interieurs terug.

Voordelen van Zweedse wandrekken

En wat zijn de voordelen van Zweedse wandrekken?

 • Minimalistisch ontwerp: Zweedse wandrekken hebben een strak, functioneel ontwerp dat perfect is voor een moderne of Scandinavische inrichting.
 • Flexibiliteit: Ze zijn modulair en kunnen gemakkelijk aangepast en uitgebreid worden om aan je behoeften te voldoen.
 • Modulariteit: De planken en zijpanelen kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden, waardoor je het rek kunt aanpassen en uitbreiden naar wens.
 • Prijs: Over het algemeen zijn ze betaalbaarder dan massief eikenhouten planken.

Nadelen van Zweedse wandrekken

 • Beperkte draagkracht: Afhankelijk van het materiaal kunnen Zweedse wandrekken minder gewicht dragen dan massief houten planken.
 • Esthetiek: Hun minimalistische uiterlijk past misschien niet in meer traditionele of klassieke interieurs.

Wat is de beste optie voor mijn woonkamer?

Wat de beste optie is voor jouw woonkamer, is dus voornamelijk afhankelijk van jouw wensen en van de huidige stijl van het interieur. Ben je bijvoorbeeld dol op een woonkamer die een warme, natuurlijke uitstraling heeft? En ben je bereid om te investeren in eiken planken die duurzaam en klassiek zijn? In dat geval zijn eiken wandplanken misschien de beste optie, bijvoorbeeld van
Alles Industrieel.

Shopping Cart0

No products in the cart.